Jön a Zöld Nyíl az új miskolci menetrendben PDF Nyomtatás E-mail
2011. augusztus 25. csütörtök, 00:00

HVG-n 2011. augusztus 25.-én megjelent cikk. Szerző: MTI.

Célegyenesbe ért a Zöld Nyíl elnevezésű miskolci villamosprojekt, így hamarosan átadják a fejlesztési ütem Diósgyőri Gimnáziumig tartó szakaszát; a tanév megkezdésével és a nyári szabadságolások befejeződésével szeptember 1-jén életbe lép az őszi menetrend Miskolcon.

Az új menetrend bevezetésére azért van szükség, mert a nyári időszakhoz képest megnövekednek az utazási igények, az iskolakezdésre pedig a Zöld Nyíl fejlesztés kapcsán újraindítják a villamosközlekedést - közölte Braun Csaba, a közlekedési vállalat marketingosztályának vezetője csütörtökön.

Mint mondta, ennek megfelelően sűrűbben közlekednek majd a 3A, 6, 7, 16, 22, 31, 32, 35, és 67-es jelzésű autóbuszok, a miskolci Diósgyőri Gimnáziumig jár majd az 1-es villamos, a 2-es pedig végig a megszokott útvonalon, a Vasgyárig. Korábban a Malomszög utcától Diósgyőrig közlekedtek villamospótlók, szeptembertől azonban csak a középiskola környékén kialakított betétvégállomástól a diósgyőri végállomásig lesz szükség villamospótlásra.

Kitért arra, hogy több helyen változott a megállók neve is. A diósgyőri szakasz pályaépítési munkálatainak befejeztével pedig - előreláthatólag november 14-től - az 1-es villamosok a Tiszai pályaudvartól már Diósgyőrig járnak majd. Újdonság, hogy szeptember 1-jétől meghirdetik a garázsmeneti járatokat, útvonalukról, indulási időpontjaikról részletesen a menetrendkönyvvel együtt kiadott éjszakai hálózati térképről lehet tájékozódni.

Forrás: HVG

 
Share
Új Szechenyi tervEuMagyarország megújul