Forgalomba áll Miskolc második új villamosa is PDF Nyomtatás E-mail
2014. március 02. vasárnap, 08:53

A boon.hu-n 2014.03.02.-án megjelent cikk

Forgalomba áll február 3-án, hétfőn Miskolcon a második új, alacsonypadlós Škoda villamos, két héttel azután, hogy Miskolc első új villamosát forgalomba helyezték.

20150602-Kep01

Már az elsőként forgalomba állt villamost is nagyon sokan várták induláskor a Tiszai pályaudvaron és az utasok lelkesedése azóta is folyamatos Miskolc új villamos iránt. Ha egy most közlekedő Tátra, vagy SGP szerelvény mögött feltűnik a távolban az új villamos, inkább megvárják, és azzal utaznak. Jól tükrözi ezt a népszerűséget az is, hogy az új villamos kihasználtsága 90% körüli. Az MVK Zrt. facebook oldalára is sok dicséret érkezik: „Volt szerencsém délelőtt kipróbálni, hát mit mondjak? Világszínvonalú.”, vagy például „Egy oda-vissza útra kipróbáltuk és nagyon buli volt! Igaz hogy sokan, így mint mi csak arra a villamosra szálltak fel, de akkor is… szerintem tök jó!”

Az első forgalomba helyezett új villamossal kapcsolatban érkezett néhány észrevétel, építő jellegű kritika is. Ezek nem a villamos menettulajdonságaira érkezett észrevétel voltak, hiszen Miskolc új villamosai világszínvonalúak. Azt viszont többen jelezték, hogy igény lenne további lengő kapaszkodókra a járművön. Az utasok kérését teljesítve járművenként hamarosan 51 darab lengő kapaszkodót szerelnek fel. A próbajelleggel működő hangos utastájékoztatásra is érkezett észrevétel, a végleges hanganyag gyártása folyamatban van, a végeredményt hamarosan mindkét villamoson hallhatjuk majd.

Délelőtt tanít, délután és este szállít

Miközben az utasok nagy örömére a két hete forgalomba állított új miskolci villamos folyamatosan, menetrend szerint szállítja utasait, addig a 601-es villamos hétköznap délelőttönként egyelőre a villamosvezetők képzésében „vesz részt”, mint tanuló járat. Azonban hétköznap déltől, egészen pontosan 12:06-tól a Tiszai pályaudvarról indulva estig utasokkal közlekedik a Kandó tér és Felső-Majláth végállomás között.

2015-ig még 29 új, alacsonypadlós Škoda villamos érkezik Miskolcra, 2014 májusától minden egyes hónapban 3 jármű szállítása szerepel az ütemtervben. Az utolsó két villamosnak 2015 februárjában kell megérkeznie, ezeknek a járműveknek a forgalomba állásával Miskolc teljesen leváltja a jelenleg közlekedő SGP és Tátra villamosokat.

- Miskolc Városi Közlekedési Zrt. - 

Forrás: boon.hu

 
Share
Új Szechenyi tervEuMagyarország megújul