Már megjött a 17. Skoda villamos is PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 07. vasárnap, 10:03

20151019-Kep01A boon.hu-n 2014.09.07-én megjelent cikk.

Augusztus 25-én a 615-ös, míg szeptember 3-án a 616-os számú (azaz a 17.) Skoda villamos is megérkezett Miskolcra, ahogy azt már megszoktuk, Bánrévén keresztül lépett be az országba. Úgy hírlik, hogy a két legújabb jövevény beléptetése és a szállítás is zökkenőmentesen zajlott, így érkeztek a városi közlekedési vállalat telephelyére.

Ennek kapcsán írta szerkesztőségünknek olvasónk az alábbiakat: „Örömmel látom, hogy már a 16. új Skoda villamos is megérkezett Miskolcra, azonban nagyon sok próbajáratost láttam, amelyek még bizonyosan nincsenek forgalomban. Változott volna valami a megtett km-erek kapcsán? Vagy más oka van, hogy most mintha egy picit lassabban állnának forgalomba az új vilik?” – kérdezte. Kérdéseinket eljuttattuk az MVK-hoz, a társaság a jövő hétre ígért választ azokra.

Jövőre jön az utolsó

Legutóbb arról tájékoztatott a cég, hogy mielőtt a tizenhatodik, és mellette a többi új villamos is forgalomba áll és szállítja az utasokat, teljesítenie kell 500 kilométernyi tesztkört a megújult miskolci villamospályán, illetve a Nemzeti Közlekedési Hatóság által előírt hatósági vizsgán való „100 százalékos megfelelését”. Az uniós forrásból finanszírozott Zöld Nyíl keretein belül megújuló villamosprojekt előkészítése 2006 óta zajlik (zajlott), a teljes program befejezése 2015 nyarára várható. Az ígéretek szerint ekkorra a megújult és meghosszabbított villamospályán forgalomba áll az utolsónak, vagyis 31.-nek érkező Skoda is.

Emlékeztetőül: az első új Skoda villamos komoly érdeklődés mellett tavaly július 2-án, hajnali fél 4-kor érkezett az MVK Szondi György utcai telephelyére.

ÉM-JLI

Forrás: boon.hu

 
Share
Új Szechenyi tervEuMagyarország megújul