Egy hete indult a villamosközlekedés Felső-Majláthig PDF Nyomtatás E-mail
2012. január 24. kedd, 15:41

Egy hete indult el az első, utasokat is szállító villamos Felső-Majláthig, a villamospálya meghosszabbított szakaszán.

Az ünnepi éjféli első járat után a közlekedés mind a mai napig fennakadás nélkül megy a teljes vonalon: a Tiszai pályaudvar és Felső-Majláth –egyelőre- ideiglenes végállomása között. A Felső-Majláthig közlekedő utasoknak tehát az ideiglenesen kialakított végállomáson kell leszállniuk.
Az első hét felső-majláthi tapasztalatai kedvezőek, az MVK Zrt. kollégái a reggeli csúcsidőszakokban vizsgálták a villamosok közlekedését és a menetidő tarthatóságát: mindkét irányban ütemes a közlekedés, a menetidő tartása nem okoz gondot. Az utasforgalmi adatok alapján egy hét elteltével az tapasztalható, hogy többen választották a villamost az 1-es és 1A-s autóbusz járatok helyett.

A közúti közlekedés egy rövid szakaszon keresztezi a villamosközlekedést, ez szintén új eleme a felső-majláthi közlekedési rendszernek, de itt sem történt fennakadás. Kaptunk azonban észrevételt, miszerint a közúton közlekedők nem veszik figyelembe, hogy Diósgyőrben a Nagy Lajos király útja – az új forgalmi rend szerint – zsákutca lett, és az utcába behajtva a most fával beültetésre kerülő parkon keresztül (sokszor a város felé jövő forgalommal szemben) hajtanak tovább Lillafüred irányába. Ismételten felhívjuk az autóval közlekedők figyelmét, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a Felső-Majláthi végállomás környékén.

 
Share
Új Szechenyi tervEuMagyarország megújul