Aláírták a Zöld Nyíl IV. járműtenderét lezáró szerződést PDF Nyomtatás E-mail
2012. február 15. szerda, 12:55

Aláírták a „Miskolc városi villamosvasút fejlesztése” - Európai Uniós támogatással és a Kohéziós Alap társfinanszírozásával az Új Széchenyi Terv keretében megvalósuló - nagyprojekt IV. járműtenderét lezáró szerződést, melynek keretében a Ganz-Skoda Közlekedési Zrt. 31 darab új villamost gyárt Miskolcnak 18,6 milliárd forint értékben.

Az összességében legelőnyösebb ajánlatot adó járműgyártó céget Miskolc Város Közgyűlése 2011. november 24-én hirdette ki győztesnek. A jogorvoslati eljárások lefolytatása után - az olasz AnsaldoBreda és a spanyol CAF járműgyártó cég is jogorvoslattal élt - a Közbeszerzési Döntőbizottság Miskolc javára döntött.

Február 15-e, a szerződés aláírásának dátuma kiemelten fontos a projekt történetében, hiszen a IV. járműtender sikeres lezárása valósul meg azzal, hogy Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata és az MVK Miskolc Városi Közlekedési Zrt. Konzorciuma megköti a vállalkozási szerződést az új villamosok legyártására és szállítására a Ganz-Skoda Közlekedési Zrt-vel.

Cégismertető:

A Ganz-Skoda Közlekedési Zrt. a Skoda Holding ipari cégcsoport vállalataként az anyacégnek köszönhetően sokéves tapasztalattal rendelkezik a metró-, villamos-, trolibusz hajtások tervezésében, gyártásában. Tevékenységi körébe tartozik a rendszertervezés - új járművek, járműkorszerűsítés és felújítás -, a terméktervezés, gyártás és helyszíni szerelés. Fő céljuk, hogy a vállalat múltbeli szakmai tapasztalatait, a meglévő gyártási kapacitást, a mérnökcsapatuk tudását minél jobban felhasználva a legkorszerűbb termékeket fejlesszék ki mind a hazai, mind a külföldi piac számára. A cég gyára Plzenben található, itt gyártják majd a miskolci villamosokat is, melyek közül a két prototípust a szerződéskötést követő 730. napon -2014 februárjában - kell leszállítaniuk a megyeszékhelyre. A cég villamos beszállítási referenciái között található még:

 · Plzen
· Brünn
· Prága
· Riga

A villamosok szállításának ütemezése a tervek alapján a következőképpen alakul: az első két jármű (prototípus) 2 év múlva érkezhet (a szerződéskötést követő 730. nap), míg az utolsó járműveket 3 év múlva kell leszállítani (a szerződéskötést követő 1095. napon).

 
Share
Új Szechenyi tervEuMagyarország megújul