Közvélemény-kutatás a közösségi közlekedésről PDF Nyomtatás E-mail
2015. október 15. csütörtök, 07:38

A miskolciak elégedettek az új villamosokkal. Gyorsabbak, biztonságosabbak és kényelmesebbek, mint a régiek. Többek között ezeket támasztja alá adatokkal az a közvélemény kutatás, amelyet az MVK megbízásából készített a Kutatópont.

20151015-Kep01

fotó: Juhász Ákos

A múlt héten lezárult a villamoshálózat fejlesztési pályázat Miskolcon. A Zöld Nyíl beruházásra 34 milliárd forintot adott az unió és 4 milliárdot a város. Ebből a pénzből a teljes villamos flottát és a 14 kilométer hosszú pályán a síneket is kicserélték.

"Az EU-nak elvárása, hogy minden egyes projektről bemutatható, számszakilag megfogható eredményekkel számoljunk be, azzal támasszuk alá a projekt megvalósulásának eredményeit. Ezt, az EU finanszírozza is, tehát erre nem kellett nekünk plussz forrást biztosítani.  " - mondja Szórád Róbert, az MVK Zrt.,  üzemgazdálkodási és szolgáltatási igazgató – 

Szeptemberben 500 embert kérdeztek meg a Skoda villamosokról, a peronok és pályák felújításáról és az utastájékoztató rendszerről.

A válaszadók 98 százaléka hallott a villamosprojektről, és a legtöbben a korszerű villamosokat várták. A fejlesztések közül a legnépszerűbb a megállók utastájékoztató rendszere.

20151015-Kep02

"Hogyha ezt a nagy és erős elégedettséget el kéne helyezni más kutatásokkal összehasonlítva akkor azt tudjuk mondani, hogy ez egy kifejezetten erősen jó eredménynek számít. Általában nem szoktunk ilyeneket kapni." - mondta Székely Levente, a Kutatópont Kft. kutatási igazgatója - hozzátette -  a kutatás eredményei azt is alátámasztják, hogy a villamos turisztikai szempontból is hasznos, mert modernebbé tette a városképet. Hozzájárult a környezetbarát közlekedés megvalósításához és vonzóbbá, biztonságosabbá és gyorsabbá tette a közösségi közlekedést." - mondta.

 
Share
Új Szechenyi tervEuMagyarország megújul