Hamarosan átadják - fórum a Bagolyvárról PDF Nyomtatás E-mail
2015. december 02. szerda, 09:59

A falak már állnak és a tető is hamarosan elkészül. Hamarosan felépül a Bagolyvár. Az épület emeltszintű csomópont lesz, amely a tervek szerint közösségi térként működik majd. A beruházás 500 millió forintba kerül.

20151202-Kep01

FOTÓ:Mocsári László

Gőzerővel dolgoznak a munkások a Felső-Majláthon. Hamarosan el is készül a Bagolyvár új épülete. Ebben lesz többek között jegypénztár a  váróterem és büfé, de lehetőség lesz biciklikölcsönzésre is.

- Jelenleg ilyen hetven százalékos készültségi foknál tartunk - nyilatkozta Kéri Zoltán, a Miskolci Városfejlesztési Kft. vezető projektmenedzsere. A tetőszerkezet elkészült. Belső munkálatok folyamatban vannak. Gépészet, villanyszerelés, válaszfalak építése, úgyhogy lassan a befejező munkálatok kezdődnek.

20151202-Kep02

- Elsősorban önöket fogja szolgálni, az itt lakókat – mondta Pfliegler Péter azon a fórumon, amit a beruházással kapcsolatban tartottak hétfő este. A jelenlévők több kérést is megfogalmaztak. Ilyen volt például, hogy a kisvasútnak is legyen megállója a csomóponton, kapjon egy helyiséget a terület körzeti rendészete illetve, hogy a kultúra számára is biztosítsanak helyet itt a későbbiekben.

- Szerettük volna hallani a lakosság véleményét a fejlesztésről és esetleges javaslataikat és hála Istennek volt is ilyen – nyilatkozta a Miskolc Televíziónak Pfliegler Péter alpolgármester. A Bagolyvár tehát újjáépül, több mint 500 millió forintból. Bízom benne, hogy az év végéig az építkezés befejeződik – mondta az alpolgármester.

A Bagolyvár újjáépítésével egy újabb régi miskolci épület sikerül megmenteni és kibővíteni új szolgáltatásokkal.

 
Share
Új Szechenyi tervEuMagyarország megújul